Košutica, 02.07.2023

Vabilu na planinsko turo na Košutico ali Ljubeljsko babo se je v nedeljo, 02.07. 2023, odzvalo 18 članov društva. Vodnika Robi in Milan ter pomočnik Andrej so nam na izhodišču razložili potek poti – s planine Korošica po vzhodnem grebenu na vrh in po zahodnem povratek do planine.
Dobre volje smo se odpravili za markacijami. Vreme je bilo za hojo odlično. Hitro smo ¨zagrizli v kolena¨ in pogovor je malo zamrl. Pot do planine Korošiča je strma in lepa. Razgledi na greben Begunjščice, pa naprej do Stola so čudoviti. Na drugi strani se veličastno dviga Veliki vrh.
Ne samo vrhovi okoli nas, tudi planina kjer v poletnih mesecih pasejo krave, je lepa. Zato smo si vzeli čas za jutranjo kavo. Po kratkem oddihu smo nadaljevali pot proti Hajnževemu sedlu. Tam pot do našega cilja zavije levo in se precej strmo vzpenja. V tem delu je bila pot, predvsem na rahlo izpostavljenem grebenu in iz predvrha po jeklenici na vrh, kar malo adrenalinska. No, vrh smo srečno osvojili vsi.
Po kratki malici in fotografiranju smo se odpravili nazaj proti planini. Bilo je lepo zato se nam ni mudilo. Na planini smo se zadržali in v dolino prišli tik pred dežjem. Dobro smo načrtoval povratek.
Med hojo navzdol smo vodnike povprašali o načrtovanih turah v poletnih mesecih. Prva na seznamu bo vzpon na Planjavo čez Repov kot, naslednja pa vzpon na Veliki Nabojs. Izvedli jih bodo glede na vremenske razmere, podatki pa bodo pravočasno objavljeni na spletni strani društva. Spremljajte nas. Veseli bomo družbe vseh, ki se nam boste pridružili.

Besedilo: Andreja Kern; Fotografije: Matjaž Drolec, Andrej Pavlin