Članarina 2023

Pozdravljeni,

V letu 2023 vam želimo veliko sreče, zdravja in uspešno osvojenih ter preplezanih vrhov!

Kot vsako leto, vas tudi letos vabimo k plačilu članarine PD Komenda in PZS. Več o članstvu in članarini si lahko preberete na internetni strani PZS. 

Poleg ugodnosti, ki jih ponuja PZS, vas bomo obveščali o društvenih izletih, srečanjih in drugih dejavnosti, ki so namenjene vsem članom. Do konca marca prejemate naša obvestila avtomatsko vsi pretekli člani izpred nekaj let, kasneje pa se obvestila pošiljajo samo še članom, ki plačajo članarino za leto 2023.

V letu 2023 ob plačilu članarine PD Komenda prejmete majico PD Komenda, ki jo boste lahko dvignili po 15. februarju v prostorih društva v času uradnih ur (vsako sredo med 18.00 – 19.00 v zimskem času) .

Članstvo za PD Komenda se lahko poravna na različne načine:

1) Na sedežu društva PD Komenda. Vsako sredo in četrtek med 18:00 in 19:00, od vključno 10. 1. 2023 do vključno 15. 2. 2023. (8. 2. 2023 ne bo mogoče). 2) Plačate članarino na TRR PD Komenda. (Navodila za plačilo so spodaj, bodite natančni!).

  • Preko ostalih možnosti, ki jih navaja PZS (v tem primeru morata navesti, da gre članarina za društvo PD Komenda).
  • Preko spleta na strani PZS: https://clanarina.pzs.si/

 

V primeru, da še niste bili član PD Komenda je nujno potrebno izpolniti pristopno izjavo in jo predati na sedežu PD ali v Plezalnem središču. Možno jo je poslati tudi preko maila skenirano (ne slikano!!) in poslati na clanarina.pdkomenda@gmail.com. Pristopna izjava se nahaja v priponki sporočila. Bodite natančni pri izpolnjevanju pristopne izjave!

Ob plačilu članarine prejmete markico z letnico, ki jo nalepite na kartico PZS in velja kot potrdilo o plačilu članarine za uveljavljanje popustov, kartico zavarovanja in letni program PD Komenda.

POZOR: Pri plačilu preko TRR PD Komenda: Markico lahko prevzamete le na sedežu PD vsako sredo in četrtek med 18:00 in 19:00 do vključno 15.2.2023, kasneje pa samo še v času uradnih ur. Markic ne bomo pošiljali po pošti!

 

Cenik članarine za leto 2023 je naslednji:

ČLANARINA PZS 2023

Članarina [€]

A

polnoletna oseba – aktivni obiskovalec domačih in tujih gora z največjim obsegom ugodnosti

68,00

A/d – družinski popust

61,80

B

polnoletna oseba – aktivni obiskovalec domačih in tujih gora z osnovnim obsegom ugodnosti

32,00

B/d – družinski popust

25,80

B1

polnoletna oseba – oseba, starejša od 65 let z osnovnim obsegom ugodnosti

24,00

S+Š

srednješolec ali oseba s statusom študenta, do vključno 26. leta starosti, z osnovnim obsegom ugodnosti,

21,00

S+Š/d – družinski popust

17,00

P+O

predšolski ali osnovnošolski otrok, z osnovnim obsegom ugodnosti

9,00

P+O/d – družinski popust

7,20

IN

oseba s posebnimi potrebami (oseba, ki ji je delno ali v celoti odvzeta poslovna sposobnost oz. je roditeljska pravica podaljšana), z omejenim obsegom ugodnosti;

9,00

IN/d – družinski popust

7,20

 

 

 

V kolikor ste novi član morate ob plačilu članarine poravnati še izdajo kartice PZS, ki iznaša 2€. Otroci do 14 leta kartice ne dobijo, v kolikor jo želite jo prav tako lahko poravnate ob plačilu članarine in tudi sporočite.

Družinski popust se obračuna vsem družinskim članom kadar članarino plačajo vsi družinski člani sočasno. Za družinske člane se štejejo, poleg staršev, še mladi do vključno 26. leta, ki niso zaposleni ali so brez lastnih dohodkov. Za družino se šteje mati, oče in otrok ali mati samohranilka ali oče samohranilec z vsaj enim otrokom. Člani B1 niso upravičeni do družinskega popusta. Družinskega popusta se ne more koristiti zgolj za dve odrasli osebi ne glede na njun pravnosocialni status.

Članstvo vam prinese ugodnosti v hribih in tudi dolinah. Več o lokacijah kje se lahko koristi popuste najdete tu: Cenik in popusti

Plezalci lahko uveljavljate družinski popust do 31.1.2023. kasneje bomo vsem vadečim članarino avtomatsko dodali k vadnini za mesec februar. Članarina PD Komenda je obvezna za vse vadeče na plezalnih vadbah.

Članarina D, ki predstavlja dvojno članstvo v dveh planinskih društvih. V kolikor ste že član drugega planinskega društva in bi želeli biti član tudi PD Komenda nas prosim povprašajte po tej možnosti in vam bomo omogočili nižjo članarino PD Komenda. Nujno bomo potrebovali potrdilo, da ste član drugega društva (številka članske izkaznice PZS ter veljavna markica, ali potrdilo izdano s strani prvega društva.). Prav tako bo potrebno izpolniti pristopno izjavo (v kolikor boste prvič naš član).

 

ČLANARINA D 2023

Članarina [€]

D (B)

polnoletna oseba

15,00

D (S+Š)

srednješolec ali oseba s statusom študenta, do vključno 26. leta starosti

10,00

D (P+O)

predšolski ali osnovnošolski otrok,

6,00

 

 

Način plačila članarine na TRR PD Komenda:

Višino članarine razberete iz priloženega cenika. Npr. Odrasla oseba 32€ +otrok 9€ + članska izkaznica za otroka 2€= 43€ (na trr se nakaže 43€).

Še      bolje, da      nas     obvestite      o        vašem          nakazilu        na      e-naslov clanarina.pdkomenda@gmail.com.

Namen: Članarina + ime in priimek osebe (če je več oseb lahko zapišete imena in en priimek; npr.: Članarina Janez Lucija Jan Novak)

Sklic: 2023

Denar nakažite na:

Planinsko društvo Komenda

Podboršt pri Komendi 7 G

1218 Komenda

TRR: SI56 0231 2005 0478 906 (NLB d.d.) 

POZOR:

V primeru, da iz namena oz. imena plačnika ne bo vidno za koga je članarina plačana, vam ne moremo zabeležiti vaše plačilo in upoštevati plačila članarina, zato bodite natančni pri plačilu direktno na TRR.

Prav tako, če novi člani ne posredujete pristopne izjave vam ne moremo upoštevati plačila članarine, če nimamo vaše privolitve!

 

V primeru vprašanj, nejasnosti ali drugih težav pri plačilu se lahko obrnete na druge člane PD ali na Luko, preko e-maila clanarina.pdkomenda@gmail.com ali 031 740 361.

Lep planinski in plezalni pozdrav, Luka Nagode.