Članarina 2021

Pozdravljeni,

Minilo je razburljivo in pestro leto 2020. Upamo, da ste ga  preživeli karseda zdravi in z veliko obiski okoliških hribov in sten. Z novim letom 2021 pa vam želimo veliko zdravja in uspešno osvojenih vrhov!

Za vsak primer pa nam v hribih in stenah pride članstvo v Planinskem društvu oz. Planinski zvezi Slovenije. Za članstvo v PD (posledično ste člani PZS) je potrebno plačati članarino, ki se plačuje za tekoče leto 2021 in velja do 31.1.2022. Več o članstvu in članarini lahko prebere na internetu (klik za članstvo in klik za članarino).

V primeru, da še niste bili član PD Komenda je nujno potrebno izpolniti pristopno izjavo (klik za Pristopna izjava ) in jo predati na sedežu PD ali v Plezalnem središču. Možno jo je poslati tudi preko mail, skenirano (ne slikano!!) in poslati na luka.nagode@gmail.com. Bodite natančni pri izpolnjevanju pristopne izjave!

Cenik članarine za leto 2021 je naslednji:

ČLANARINA PZS 2021

Priporočena članarina [€]

A

polnoletna oseba – aktivni obiskovalec domačih in tujih gora z največjim obsegom ugodnosti

60,00

A/d – družinski popust

54,60

B

polnoletna oseba – aktivni obiskovalec domačih in tujih gora z osnovnim obsegom ugodnosti

28,00

B/d – družinski popust

22,60

B1

polnoletna oseba – oseba, starejša od 65 let z osnovnim obsegom ugodnosti

21,00

S+Š

srednješolec ali oseba s statusom študenta, do vključno 26. leta starosti, z osnovnim obsegom ugodnosti,

18,50

S+Š/d – družinski popust

15,00

P+O

predšolski ali osnovnošolski otrok, z osnovnim obsegom ugodnosti

8,00

P+O/d – družinski popust

6,40

IN

oseba s posebnimi potrebami (oseba, ki ji je delno ali v celoti odvzeta poslovna sposobnost oz. je roditeljska pravica podaljšana), z omejenim obsegom ugodnosti; 

8,00

IN/d – družinski popust

6,40

V kolikor ste nov član morate ob plačilu članarine poravnati še izdajo kartice PZS, ki iznaša 2€. Otroci do 14 leta kartice ne dobijo, v kolikor jo želite jo prav tako lahko poravnate ob plačilu članarine in tudi sporočite.

 Družinski popust se obračuna vsem družinskim članom, kadar članarino plačajo vsi družinski člani sočasno. Za družinske člane se štejejo, poleg staršev, še mladi do vključno 26. leta, ki niso zaposleni ali so brez lastnih dohodkov. Za družino se šteje mati, oče in otrok ali mati samohranilka ali oče samohranilec z vsaj enim otrokom. Člani B1 niso upravičeni do družinskega popusta. Družinskega popusta se ne more koristiti zgolj za dve odrasli osebi, ne glede na njun pravno-socialni status.

Članstvo vam prinese ugodnosti v hribih in tudi dolinah. Več o lokacijah kje se lahko koristi popuste najdete tu: Cenik in popusti

Članarina D, ki predstavlja dvojno članstvo v dveh planinskih društvih. V kolikor ste že član drugega planinskega društva in bi želeli biti član tudi PD Komenda nas prosim povprašajte po tej možnosti in Vam bomo omogočili nižjo članarino PD Komenda.

Nujno bomo potrebovali potrdilo, da ste član drugega društva! (številka članske izkaznice PZS ter veljavna markica, ali potrdilo izdano s strani prvega društva!) Prav tako bo potrebno izpolniti pristopno izjavo ( v kolikor boste prvič naš član).  

Članstvo za PD Komenda se lahko poravna na različne načine:

1)     Na sedežu društva PD Komenda. Vsako sredo med 17:30 in 19:00, od vključno 6.1.2021 do vključno 3.2.2021.

2)     Plačate članarino na TRR PD Komenda, ter oddate pristopno izjavo kot je navedeno zgoraj. (Navodila spodaj, bodite natančni!)

3)     Preko ostalih možnosti, ki jih navaja PZS (v tem primeru morata navesti, da gre članarina za društvo PD Komenda)
4)   Preko spleta na strani PZS:  https://clanarina.pzs.si/

Ob plačilu članarine prejmete: markico z letnico, (ki jo nalepite na kartico PZS in velja kot potrdilo o plačilu članarine za uveljavljanje popustov), kartico zavarovanja in letni program PD Komenda.

POZOR: Pri plačilu preko TRR: Markico lahko prevzamete le na sedežu PD, vsako sredo med 17:30 in 19:00, do vključno 3.2.2021. Markic ne bomo pošiljali po pošti!

Obisk na sedežu društva:

Društvo uradnih ur zaradi razmer s COVID-19 nima, zato bo odprtje sedeža izključno za plačilo članarine. Članarino oz. izdajo markic se bo izvajalo skozi okno ob vhodu v prostore PD. Ob pristopu k oknu je nujna uporaba zaščitne maske na obrazu! Brez zaščitne maske Vam ne bomo odprli okna. V kolikor bo pred oknom vrsta prosimo, da upoštevate varno razdaljo (min. 2m) in ostale ukrepe, ki jih predpisuje NIJZ!

Ob kakršnikoli spremembi pri možnostih plačevanju vas bomo obvestili.

Način plačila članarine na TRR PD Komenda:

Višino članarine razberete iz priloženega cenika. Npr. Odrasla oseba 28€ +otrok 8€ + članska izkaznica za otroka 2€= 38€ (na trr se nakaže 38€)

Namen: Članarina + ime in priimek osebe (če je več oseb lahko zapišete imena in en priimek; npr.: Članarina Janez Lucija Jan Novak)

 Sklic: 2021

Denar nakažite na:

Planinsko društvo Komenda
Podboršt pri Komendi 7 G
1218 Komenda

TRR: SI56 0231 2005 0478 906 (NLB d.d.)

 

POZOR:

V primeru, da iz namena oz. imena plačnika ne bo vidno za koga je članarina plačana, vam ne moremo zabeležiti vaše plačilo in upoštevati plačila članarina, zato bodite natančni pri plačilu direktno na TRR.

Prav tako, če novi člani ne posredujete pristopne izjave vam ne moremo upoštevati plačila članarine, če nimamo vaše privolitve!

V primeru vprašanj, nejasnosti ali drugih težav pri plačilu se lahko obrnete na druge člane PD ali na Luko, preko e-maila luka.nagode@gmail.com ali 031 740 361.

Lep planinski in plezalni pozdrav,

Luka Nagode