Tabor za otroke v Bohinju, 17-19.6.2016

Na prijeten junijski petek nas je pred Planinskim domom Komenda pričakal avtobus, ki nas je odpeljal v Bohinj. Vanj smo natovorili vso našo prtljago, se poslovili od staršev in se podali novim dogodivščinam na proti. Naš dom za dve noči so postali šotori tabornega prostora Gozdne šole. Prijetna jasa obdana z gozdovi in neposrednim dostopom do urejene plaže Bohinjskega jezera je bila prostor namenjen zabavi, športu, prijetnim večernim prireditvam in seveda kurjenju tabornega ognja.

Prvi plezalni dan smo preživeli v bohinjskem plezališču Bellevue, kjer smo urili naše plezalne prste na urejenih smereh z zanimivimi imeni, preplezali smo Škorpijona, se podali na vrh smeri z imenom Veverica, in odskakljali po Zajčku. Tudi kosilo smo pojedli kar v plezališču, skuhane hrenovke so bile prijetno okrepčilo po napornem plezanju, hrenovke pa so zadišale še drugim otrokom, ki so plezali v spremstvu staršev, tako da smo prijazno nahranili tudi ostale plezalne navdušence in ŠPO Komenda predstavili v dobri luči tudi drugim. Po kosilu smo sončno soboto preživeli na plaži, se ohladili v prijetnem jezeru ter se s kanujem popeljali malo naokrog.

Nedeljsko dopoldne smo preživeli na plezališču Pod skalco, ki je v neposredni bližini jezera v Ribčevem Lazu. Po kosilu, so se nam pridružile še starši, dedki in babice, ki so se pripeljali v Bohinj po svoje otroke in nas prijetno posladkali s pecivom, ki so ga nam ga prinesli. Čakalo pa jih je še presenečenje, pripravili smo plezalno tekmovanje, ki so se ga poleg otrok udeležili tudi starši. Otroci so tekmovali za veliko nagrado Zlata matičarka, starši pa so se potegovali za Zlato pivo. Tekma je potekala v sproščenem duhu, z veliko mero spodbujanja in prijateljske tekmovalnosti. Vsi udeleženci tabora pa so bili nagrajeni z medaljo in plezalno majico.

Plezajte!

Besedilo: Matjaž Jenko, ŠPO Komenda