Planinski tabor 2016 – Kranjska gora

Leto je naokrog in poletje pred vrati, zato smo se mladi planinci skupaj s starši in vodniki kot vsako leto odpravili na planinski tabor.
Tokrat smo se podali na severo–zahod naše prekrasne kokoške (beri Slovenije). V prečudovit gorenjski kraj obdan z visokimi Alpami in zelenimi pobočji, ki slovi predvsem po smučanju in Pokalu Vitranc.
Nastanili smo se v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Kranjska Gora, kjer smo si za štiri dni uredili sobe in ležišča. Odmore med planinskimi pohodi in večere smo preživljali pred televizijo. Še raje smo igrali namizni tenis in nogomet ali plezali po mini plezalni steni v telovadnici ali pa se samo valjali po blazinah. Domske kuharice pa so dobro poskrbele za naše lačne želodčke.
Načrte planinskih vodnikov za naše gorske poti smo izpolnili več kot odlično. V petek zvečer smo bili vsi polni energije, zato so nas vodniki in mentorica odpeljali na sprehod do jezera Jasna – seveda je bil to za nas mačji kašelj. Pa smo se (morali) podati tudi okrog jezera, da bi potem lažje in predvsem hitreje zaspali.
Naslednje jutro nas je že čakala prva tura. Z Vršiča (natančneje od Erjavčeve koče) smo se povzpeli na Sleme. Popoldne pa smo iz Planince odšli do Doma v Tamarju.
V nedeljo se nismo mogli načuditi lepotam Martuljških slapov (zmotil nas ni niti dež) in popoldne Belopeških jezer v Italiji.
Zadnji dan, v ponedeljek smo hodili po meji med Avstrijo in Slovenijo. Povzpeli smo se na Vošco, kjer smo imeli prekrasen pogled na Julijske Alpe, Karnijske Alpe in Beljaško dolino z Beljakom.
Ta planinski tabor je bil eden mojih najlepših, Čeprav je vsak planinski tabor nekaj posebnega in se jih rada spominjam, mi je bil zadnji še posebej všeč, saj smo se udeleženci med seboj dobro razumeli in nam nikoli ni bilo dolgčas. Hvala planinskim vodnikom in mentorici planinskega krožka za super planinski tabor.

V imenu staršev, mladih planincev, vodnikov in mentorice hvala Občini Komenda za finančno podporo ter Planinskemu društvu Komenda za lepe majice, ki nas bodo vedno, ko jih bomo oblekli spomnile na nepozabna doživetja v Kranjski Gori.

Besedilo: Nika Ravnikar