Članarina 2024

Pozdravljeni,

Naj vam najprej zaželimo veliko zdravja in uspešno osvojenih vrhov v letu 2024!

Kot vsak začetek leta vas vabimo, da se včlanite v Planinsko društvo Komenda. Člani PD Komenda smo tudi člani Planinske zveze Slovenije. Za članstvo v PD je potrebno plačati članarino, ki se plačuje za tekoče leto 2024 in velja do 31.1.2025. Več o članstvu in članarini lahko prebere na internetu (klik za članstvo in klik za članarino).

V primeru, da še niste bili član PD Komenda je nujno potrebno izpolniti pristopno izjavo (klik za pristopno izjavo) in jo predati na sedežu PD ali v Plezalnem središču. Možno jo je poslati tudi preko e-pošte, skenirano (ne slikano!!) in poslati na članarina.pdkomenda@gmail.com.  Bodite natančni pri izpolnjevanju pristopne izjave!

Cenik članarine za leto 2024 je naslednji:

ČLANARINA za leto 2022

Znesek [€]

A

polnoletna oseba – aktivni obiskovalec domačih in tujih gora z največjim obsegom ugodnosti

68,00

A/d – družinski popust

61,80

B

polnoletna oseba – aktivni obiskovalec domačih in tujih gora z osnovnim obsegom ugodnosti

32,00

B/d – družinski popust

25,80

B1

polnoletna oseba – oseba, starejša od 65 let z osnovnim obsegom ugodnosti

24,00

S+Š

srednješolec ali oseba s statusom študenta, do vključno 26. leta starosti, z osnovnim obsegom ugodnosti,

21,00

S+Š/d – družinski popust

17

P+O

predšolski ali osnovnošolski otrok, z osnovnim obsegom ugodnosti

9,00

P+O/d – družinski popust

7,2

IN

oseba s posebnimi potrebami (oseba, ki ji je delno ali v celoti odvzeta poslovna sposobnost oz. je roditeljska pravica podaljšana), z omejenim obsegom ugodnosti; 

9,00

IN/d – družinski popust

7,20

V kolikor ste nov član morate ob plačilu članarine poravnati še izdajo kartice PZS, ki iznaša 2€. Otroci do 14 leta kartice ne dobijo, v kolikor jo želite jo prav tako lahko poravnate ob plačilu članarine in to tudi sporočite.

Družinski popust se obračuna vsem družinskim članom, kadar članarino plačajo vsi družinski člani sočasno. Za družinske člane se štejejo, poleg staršev, še mladi do vključno 26. leta, ki niso zaposleni ali so brez lastnih dohodkov. Za družino se šteje mati, oče in otrok ali mati samohranilka ali oče samohranilec z vsaj enim otrokom. Člani B1 niso upravičeni do družinskega popusta. Družinskega popusta se ne more koristiti zgolj za dve odrasli osebi, ne glede na njun pravno-socialni status.

Članstvo vam prinese ugodnosti v hribih in tudi dolinah. Več o lokacijah kje se lahko koristi popuste najdete na stani članarina PZS.

Članarina D, ki predstavlja dvojno članstvo v dveh planinskih društvih. V kolikor ste že član drugega planinskega društva in bi želeli biti član tudi PD Komenda nas prosim povprašajte po tej možnosti in Vam bomo omogočili nižjo članarino PD Komenda.

Nujno bomo potrebovali potrdilo, da ste član drugega društva (številka članske izkaznice PZS ter veljavna markica ali potrdilo izdano s strani prvega društva!)! Prav tako bo potrebno izpolniti pristopno izjavo (v kolikor boste prvič naš član).

Za ta tip članarine se prosimo obrnite na nas preko emaila ali telefona.

 

Članstvo za PD Komenda se lahko poravna na različne načine:

1)  Na sedežu društva PD Komenda. Vsako sredo med 17:30 in 19:00, od vključno 10.1.2024 do vključno 7.2.2024.

2)  Plačate članarino na TRR PD Komenda, ter oddate pristopno izjavo kot je navedeno zgoraj. (Navodila spodaj, bodite natančni!)

3)  Preko ostalih možnosti, ki jih navaja PZS (v tem primeru morata navesti, da gre članarina za društvo PD Komenda)
4)  Preko spleta na strani PZS: https://clanarina.pzs.si/

5)  Dodatno za plezalce, ŠPO sekcija:

Vsem aktivnim plezalcem, ki redno prejemate položnice za vadbe otrok vam bomo članarino avtomatsko zaračunali ob položnici za vadnino v mesecu februarju. OPOZORILO: Družinskih popustov pri plačilu članarine s položnico vadnine ne bo upoštevan. Zato se morate v primeru želje po družinskem popustu javiti na: članarina.pdkomenda@gmail.com najkasneje do 21.01.2024, kjer navedete vse člane za katere bi radi plačali članarino in znesek na položnici bo skladen s cenikom in družinskimi popusti! Po tem datumu vam posredujemo položnico s polno članarino.

Ob plačilu članarine prejmete: markico z letnico, (ki jo nalepite na kartico PZS in velja kot potrdilo o plačilu članarine za uveljavljanje popustov), informacijsko zloženko zavarovanja in letni program PD Komenda.

POZOR: Pri plačilu preko TRR: markico lahko prevzamete le na sedežu PD, vsako sredo med 18:00 in 19:00 do 31.3.2024 Oz. po dogovoru z Lukom. Markic ne bomo pošiljali po pošti!

 

Način plačila članarine na TRR PD Komenda:

Višino članarine razberete iz priloženega cenika.

Primer:  odrasla oseba 32€ +otrok 9€ + članska izkaznica za otroka 2€= 43€ (na TRR se nakaže 43€)

Namen: Članarina + ime in priimek osebe (če je več oseb lahko zapišete imena in en priimek; npr.: Članarina Janez Lucija Jan Novak)

Sklic: 2024

Denar nakažite na:

Planinsko društvo Komenda
Podboršt pri Komendi 7 G
1218 Komenda

TRR: SI56 0231 2005 0478 906 (NLB d. d.)

 

POZOR:

V primeru, da iz namena oz. imena plačnika ne bo vidno za koga je članarina plačana, vam ne moremo zabeležiti vaše plačilo in upoštevati plačila članarina, zato bodite natančni pri plačilu direktno na TRR oz. pošljite nam obvestilo o plačilu na že imenovan e-naslov.

Prav tako, če novi člani ne posredujete pristopne izjave vam ne moremo upoštevati plačila članarine, če nimamo vaše privolitve!

V primeru vprašanj, nejasnosti ali drugih težav pri plačilu se lahko obrnete na druge člane PD ali na Luka, preko e-naslova: članarina.pdkomenda@gmail.com ali 031 740 361.

Lep planinski in plezalni pozdrav,

Luka Nagode.